miércoles, 27 de abril de 2011

Mètodes de visualització ràpida

Wordle: tictac
Com veiem, hem fet una prova amb el text del projecte 1x1

Explicació del programa:
Wordle és una aplicació en línia gratuïta que serveix per generar Núvols de paraules a les quals se'ls pot donar diversos formats visuals, a partir d'un text qualsevol triat per l'usuari. Una eina senzilla i motivadora per la qual docents de tot el planeta han ideat nombroses activitats d'aula.

En aquesta ocasió no cal que ens registrem, simplement hem d'accedir a wordle i prémer directament en Create (Crear); d'aquesta manera accedim a una pàgina en la qual ens ofereixen diverses possibilitats de generar el núvol de paraules.


Entre les seves característiques mereix la pena ressaltar:
■ L'aplicació s'encarrega d'eliminar xifres, signes de puntuació i paraules massa usuals com a articles i preposicions.
■ Els núvols donen major prominència a les paraules que apareixen amb més freqüència en el text d'origen.
■ Pots variar el tipus de lletra, els colors i la disposició de les paraules.
■ No podem guardar la imatge directament però ja veurem com això pot ser fàcilment solucionat.
Què fer amb el nostre núvol una vegada generada? Tenim diverses possibilitats entre les quals podem:

■ Imprimir-la. Capturar la imatge amb una utilitat o programa gratuït com *Jing al que en el seu moment dediquem un article en Educ@contic.
■ Obtenir-la en format PDF.
■ Inserir-la en el nostre blog o web per a això ens proporcionen el codi necessari.
■ Guardar-la en la Galeria Wordle per compartir-la amb tots els Internautes com ocorre en tota aplicació 2.0.







Components del grup: Marc Nicolich, Laura Pérez

domingo, 24 de abril de 2011

Power Point Identitat Digital




Autors:
Marc Nicolich Salvat
Carla Tardà Victori
Laura Pérez Cantero

Cançó: Who am I - Casting Crowns

Fet amb Power Point, editat amb E.M. Power Point Video Converte

viernes, 22 de abril de 2011

VIDEOJOCS



Generals


· Àmbit de la intervenció.
Aquest és un software educatiu que està situat a la pàgina web de l’edu365. El podem trobar en aquest enllaç.
· Estudiants.
Els destinataris principals d’aquest software educatiu són els alumnes d’educació infantil o els de cicle inicial d’educació primària. Tot i així, aquesta activitat, també pot tenir utilitat per a mestres dins les aules i alhora pels pares dels alumnes, per complementar l’aprenentatge dels seus fills des de casa.
· Context educatiu.
Aquest joc software pot ser utilitzat tant a l’aula com a qualsevol altre lloc que dispongui d’un ordenador i una connexió a Internet.
· Objectius.
Vol recolzar l’observació indirecta dels principals continguts que hi ha a l’àrea de la descoberta de l’entorn natural i social.
Iniciació en la llengua catalana.


· Contingut.
Indirectament tracta la llengua catalana per a tots els alumnes de cicle inicial de primària i educació infantil mitjançant una petita varietat de vocabulari convencional relacionat amb les àrees de l’entorn natural i social; els éssers vius, els paisatges i la societat.
Els continguts generals que ens proporciona aquesta activitat educativa són els éssers vius, els paisatges i la societat. Dins aquests temes generals hi ha petits centres d’interès a treballar:
Els Éssers vius
· El dofí
· La girafa
· L’ovella
· L’ànec
· El pi
· El roure
· L’aquari
· El rinoceront
· L’elefant
· El castanyer
· Els bolets
· El faig
· La granja
· Bernat pescaire
· La vaca
· El conill
· La gallina
· El paó
§ La Societat
· El mercat
· Els panellets
· Fruits de tardor
· Sant Jordi
· El Nadal
· El carnestoltes
· La castanyada
· Caga tió
· Els caramels
· La història dels transports
· Transports terrestres
· Transports navals
§ Els paisatges
· El fons marí
· El hivern
· El riu
· La muntanya
· La primavera
· Els aiguamolls
· El bosc
· La costa
Tots aquests centres d’interès continuen sent molt generals per la informació que proporcionen, però per ser informació que es treballa amb alumnes d’educació infantil i cicle inicial de primària, és la suficient i necessària per començar a tenir petites nocions del món que ens envolta.


Activitats i metodologia
· Explicitació de les activitats i la metodologia.
Totes les activitats que es realitzen després del visionat de la informació prèvia consisteixen en:
Relacionar sons amb imatges.
Relacionar imatges amb text.
Relacionar colors amb imatges.
Trencaclosques amb alguna imatge relacionada.
Memòries, trobar les parelles de imatges
Saps com es diu?
Omplir buits en oracions
Càlcul, et donen una quantitat de diners i diferents productes amb preus, consisteix en omplir el cabàs sense passar-se de la quantitat de diners que posseeixes.
· Recursos
La web compta amb una sèrie de recursos multimèdia (imatges, sons, vídeos…) als quals pot accedir l’alumne sense cap tipus de problema, tot molt interactiu. A més a més, compta amb activitats d’avaluació i jocs de cada tema.
· Avaluació
Existeix una avaluació de aquest conceptes mitjançant tres activitats diferents i amb nivells diferents dins de cada apartat. Aquestes tracten de relacionar imatges amb sons, imatges amb text, omplir buits, càlcul, trencaclosques,...tot repartit entre els tres nivells.
Els materials multimèdia
· Per què s’han escollit? Què aporten?
S’han escollit aquests materials perquè són uns materials basics I primaris que els nens haurien d’aprendre a aquestes edats. Aporten molta informació, i els faciliten l’aprenentatge de manera significativa, ja que és tot molt interactiu.
· Funció del material.
Amb aquesta petita activitat educativa, els alumnes tenen moltes possibilitats. Primerament l’aprenentatge de conceptes relacionats amb lo natural i social ( transports navals, la girafa, la muntanya, la primavera, el Nadal...).
· Estratègia didàctica.
En aquesta activitat s’han utilitzat estratègies com, una de molt important, la sintetització, la organització i la estructuració de la informació. Aquestes estratègies permeten, a qui realitza aquesta activitat, treballar de manera ordenada i essent conscient de tots els processos que està fent per tal de arribar a aprendre un concepte en concret.
· Entorn espacio-temporal.
Referent a la qualitat de l’entorn audiovisual de la web és alt. Al entrar en l’activitat ja et trobes amb una presentació multimèdia amb so on et presenten, en general, quins temes pots treballar. A part, dins de cada centre d’interès de cada tema hi ha la possibilitat de treballar-lo mitjançant imatges, un petit vídeo o dibuixos, a part de les activitats. Amb tot això i la varietat de possibilitats referents a la manera d’aprendre l’alumne sembla que ho trobi molt més atractiu que no pas una informació que només es presenta amb text.
· Usuaris i agrupament.
Aquesta no només és una activitat individual, ja que les activitats no necessiten una gran concentració, sinó que són de fàcil tractament dins l’aula amb tota la classe en conjunt. Per tant, en aquest tipus d’activitat trobem valors com el de la col·laboració, cooperació, l’autoaprenentatge, l’observació...
Rols en les activitats amb suports multimèdia
· Rol del programa.
El programa ha de permetre l’aprenentatge autònom de l’alumne a través dels seus continguts.
· Rol dels estudiants.
Els estudiants han d’interactuar amb el software de manera que aprengui mentre l’utilitza.
· Rol del docent.
El docent ha de jugar un paper de guia: ha de resoldre els dubtes que es generin a classe, però sense intervenir massa en l’aprenentatge dels nens.


Observacions
· Dificultats que poden sorgir.
Els únics problemes que trobem que pot presentar la web es que si es el primer cop que treballes amb material d’aquest tipus davant una classe, has de preparar la classe abans de plantejar-la als alumnes, per tal de que davant ells tu siguis el primer que tingui clar com està construïda la web i les possibilitats que tens dins aquesta.
· Avantatges afegides que poden aportar Internet i els “mass media”.
Els avantatges que comporta el treballar mitjançant eines com la del software són vàries. Al treballar amb una eina on qualsevol hi pot accedit permet que el alumne sigui ajudat en la seva feina d’aprenentatge més fàcilment, permet treballar des de altres entorns que no sigui dins l’aula, variar el ritme de treball segons l’alumne, i a part del treball dels conceptes que proposa la web permet treballar amb les TIC indirectament.
· Altres aspectes a destacar.
Trobem molt important el fet de que la web treballi amb diferents maneres de presentació de la informació, en aquest cas mitjançant imatges, sons i vídeos. Això fa que qui treballi la informació no se li farà pesat, i més al públic el qual està dirigida l’activitat, els quals són de fàcil distracció.



Integrants del grup: Carla Tardà Victori i Marc Nicolich Salvat, Laura Pérez Cantero,

martes, 22 de marzo de 2011

Videoclip





Videoclip de la cançó Toxicity de System Of A Down.
Dissenyat, dirigit, produit i editat per:

Carla Tardà Victori
Laura Pérez Cantero
Marc Nicolich Salvat

Editat amb Movie Maker

miércoles, 9 de marzo de 2011

LIP DUB - I gotta feeling (Maristes Rubí_Promoció 92)

Maristes Rubí_Promoció 92 (clicar a sobre de la paraula vídeo)

Libdub, montatge realitzat per la meva antiga escola en el 2010.

Laura Pérez

PROJECTE 1X1

Què és el Projecte 1x1?
Aquest projecte és un nou model d’aprenentatge, és el centre educatiu amb una finestra permanent oberta a la xarxa, i és un pas endavant tant per alumnes com per professorat, és una pissarra interactiva, uns continguts digitats i un ordinador portàtil per alumne. El projecte 1x1 resumeix un canvi de model que fa anys que s’està gestant, però que ara està arribant als centres de forma definitiva.

El projecte consisteix en què:

Professors i alumnes combinin l’ús dels llibres tradicionals i dels llibres de text digitals, tant a l’aula com a casa durant un temps. Els alumnes fan els exercicis utilitzant els ordinadors. A partir del moment en que el centre consideri que es convenient, es podrà procedir a implantar el model 1x1 ("1 alumne : 1 ordinador") i a substituir els manuals tradicionals pels manuals digitals.

Té tres característiques principals:

- Proporciona a l'alumnat ordinadors portàtils com a eines personals de treball.
- Dota totes les aules que hi participen amb pissarres digitals i xarxa local Wi-Fi.
- Substitueix progressivament els llibres de text en paper per llibres de text electrònics per a l'alumnat.

vídeo relacionat:

martes, 1 de marzo de 2011

Audiovisual




Aspectes sintàctics.


- Enquadrament, concentrem l’atenció en les llengües
- pla de conjunt . pla descriptiu. Mostra un escenari ampli en el que es poden distingir els personatges. Té un cert valor narratiu ja que permet apreciar l’acció. També, una escena es compon d’un o més plans seguits que formen part d’una mateixa acció dins un espai i un temps determinat. Posseeix sentit narratiu complet.
- Apareixen línies horitzontals.
- Angulació càmera recte.
- Eix d’acció
- Il•luminació suau.


Aspectes semàntics i morfològics (denotació, connotació)

- En l’anunci apareixen dos llengües (una que beu) , un ull i una coca-cola light.
- En l’anunci animat les dos llengües parlen amb l’objecte per dir-li que el sabor de la coca-cola és boníssim; l’ull els hi diu que és light i les llengües no s’ho creuen. Aquestes donen a entendre que la coca-cola light manté el sabor autèntic
- És una personificació degut a que els òrgans d’una persona són inanimats i no poden mantenir conversacions entre ells. . Atribueix qualitats humanes a objectes inanimats o éssers irracionals.

Laura Pérez

WIKI

  • Un Wiki és una col·lecció de pàgines web entrellaçades qualsevol de les quals pot ser visitada i modificada en tot moment (programari col·laboratiu). El concepte i programari va ser inventat per Ward Cunningham.

    Fa un temps vam realitzar una wiki, explicant la cerca intel·ligent d'informació multimèdia. Aquí us deixo un link amb una explicació:

    http://www.youtube.com/watch?v=DeC_kNyioUE

Laura Pérez

miércoles, 16 de febrero de 2011

WEB 2.0


Components: Marc Nicolich, Carla Tardà, Laura Pérez
Clicar sobre per veure-ho amb millor qualitat.

martes, 15 de febrero de 2011

Cerca intel•ligent d’informació multimèdia

La red creix cada dia més , tant en el nombre d’usuaris com en el nombre de pàgines que trobem, és a dir, que creix en volum i per tant el contingut de la informació emmagatzemada a la red. Amb aquest gran desenvolupament del web, la informació inclosa a Internet no es limita a ser textual sinó que trobem informació que a més de ser textual és visual, textual i multimèdia.
- Document multimèdia

Definicions:

• Multimèdia és qualsevol combinació de text, art gràfic,so, animació i vídeo que arriba al destinatari a través de mitjans electrònics.
• Multimèdia és la integració de dades, text i imatges i tot tipus de so i vídeo en un entorn d’informació digital.
• La multimèdia designa la tecnologia que combina diferents mitjans: imatge( fotografia, il•lustració, animació i vídeo),so ( veu,música, efectes sonors) i text, sota la gestió d’un o més programes informàtics.

La condició imprescindible perquè un document es consideri multimèdia és que contingui llenguatges visuals,sonors i textuals.
Tècniques de búsqueda intel•ligent y aplicacions:
Amb la tecnologia , les connexions ràpides a Internet,etc. Tothom té accés a imatges, vídeo, àudio, així com la oportunitat de veure i sentir aquests arxius. La Web està plena de pàgines amb àmplies col•leccions d’arxius multimèdia. No obstant, la cerca d’aquest tipus de material és difícil.

Moltes pàgines web demostren la dificultat de trobar informació continguda dins d’imatges utilitzant paraules per buscar, per exemple: si busquem en una pàgina web típica d’una companyia, en la part superior de la pàgina principal trobarem el logo d’aquesta. aquest gràfic ( logo) conté el nom de la companyia i el seu eslògan. Si la pàgina web no conté aquest eslògan en format text ni la imatge, l’inclou en el tag de text alternatiu, un motor de cerca no podrà fer una comparació de text i no el trobarà. Encara que nosaltres puguem veure el text dins el gràfic, l’ordinador no.
Per això, quan un gràfic o imatge representa paraules o les conté, aquesta paraula no es troba. Llavors, com podem buscar en imatges?, doncs mitjançant la comparació textual, si s’ha realitzat una descripció catalogràfica d’aquesta. Aquesta descripció consta d’una sèrie de dades mínimes: nom de l’arxiu, l’amplada i l’altura de la imatge. A més, pot tenir un “tag” de text alternatiu, que es pot interpretar com el seu títol o descripció.
Una base de dades de catalogació d’imatge pot incloure informació addicional i una catalogació real. Per exemple: els registres poden incloure l’artista, la data de creació, estil, tema,colors, tècnica de reproducció,et. Tot i així cal tenir en compte que catalogar la informació d’aquets tipus de document no és una tasca senzilla.

Pensa en una fotografia de dues persones passejant el gos en una platja. Tot això queda plasmat en el registre catalogràfic: el nom de les persones,anys, ocupació, realització; raça del gos,color de l’animal, tamany; descripció de la platja; descripció de les activitats ; la localització; el nom de la platja. Però, tot i així, algú pot buscar aquesta fotografia perquè impliqui serenitat, o vulgui il•lustrar una pàgina web d’animals de companyia, o una urbanització prop del mar. Com es podria descriure una imatge perquè fos recuperada en aquests casos?, no es pot.
És per això que dotar aquests documents visuals d’informació addicional augmenta la capacitat de recuperació dels mateixos. Algunes bases de dades del Web que busquen imatges les cataloguen i doten d’informació addicional que les descriu, mentre que altres només les busquen en pàgines web. Molts cercadors han entès l’abast de les bases de dades i com poden ajudar a realitzar cerques molt més efectives.
Aquesta és, bàsicament, la situació existent en quant a la recuperació de imatges a la red. Una vegada introduïts a la problemàtica del assumpte, tractarem tres tipus de recuperació a Internet:
- Motors de cerca
- Bancs d’imatges
- Altres.


EXPRESSIONS I OPERADORS
Alguna de les variables del formulari anterior es pot introduir directament en la caixa de cerca inicial mitjançant operadors o expressions.

• Les cometes és una de les més conegudes. No és el mateix escriure pont de pedra que "pont de pedra", amb les cometes apareixeran en els resultats totes les pàgines que tinguin la frase "pont de pedra" exactament com s'ha escrit. Comprova el nombre total de resultats en una recerca i en una altra.

El signe menys (-) exclou les pàgines que continguin la paraula o terme que el precedeix. Per exemple, a "pont de pedra"-zaragoza, són les pàgines que continguin la frase "pont de pedra" i no tinguin la paraula Zaragoza.
Les cometes i el signe menys solen admetre'ls la majoria dels cercadors, comprovat a Google i Yahoo.




Components del Grup: Carla, Laura i Marta